Betontagsten – Det slidstærke betontag til god pris

Betontagsten er et populært valg af tag i Danmark. Et betontag er da også en type tag, der passer godt til det danske vejr. En betontagsten er en forholdsvis tung tagsten, og derfor kræver det, at husets tagkonstruktion er meget stærk.

Beton giver et slidstærk tag

Et betontag er utrolig holdbart, og det er en type tag der beholder sit udseende i mange år. Derfor kan det være til glæde for dig og din familie gennem generationer. Grunden til dette er, at betontag er så stærkt og holdbart, at det kan holde til lidt af hvert, og det står godt og stabilt på trods af de omskiftelige danske vejrforhold med meget blæst og regn.

Der er derfor ingen tvivl om, at betontagsten er et godt og fornuftigt valg til dit hus. Betontaget er en tagtype som efterhånden vinder mere og mere frem i Danmark, så for mange vil det være et rigtigt godt valg. Prisen på betontagsten varierer en del efter, hvor i landet du bor. Det er ofte billigere at få lagt et nyt tag i Frederikshavn, Nordjylland, sammenlignet med Roskilde på Sjælland. Ofte ser vi en stigning i prisen på 15% eller mere, bare vi krydser broen fra Jylland til Sjælland.

Hvorfor skal du vælge betontag?

Betontagsten fås i forskellige farver og er et naturligt, stærkt og let håndterbart materiale. Betontagsten fås som flade tagsten eller som vingetagsten med en eller to buer. Betontagsten eller cementtagsten, som de også kaldes, er et godt og billligt alternativ til de dyrere tegltagsten, og betontagsten bruges i høj grad til både nybyggerier og udskiftning af gammelt tag.

Betontagsten er udover at være yderst holdbare også meget lette at lægge, og da betontagsten fås med forskelligt udsendene, er det nemt at finde en sten, der passer til netop dit hus. En stor fordel er ofte prisen, da denne type tagsten hører til i den billige ende, men den giver dig stadig mulighed for at få et stærkt og holdbart nyt tag på din bolig. Selvom et betontag sætter store krav til undertaget, er det stadig en meget efterspurgt tagtype, når man skal beregne priser på nyt tag. Næst efter tegltag og ståltag er betontagsten faktisk blandt de mest populære valg herhjemme. Det er ikke mindst på grund af pris og holdbarhed.

Mange vælger også betontagsten, fordi de ønsker et nyt tag i nogle mere specielle farver, end hvad der ellers er muligt med mange af de andre typer tagsten. Muligheden for at kunne vælge en meget specifik farve på sit tag er utvivlsomt med til at gøre denne tagtype mere attraktiv for mange. Betontaget er for de fleste et rigtig godt valg. Lad os kort opsummere nogle af de mange fordele.

Fordele ved betontagsten:

  • Det er produceret til det danske vejr
  • Det er utroligt holdbart
  • Det beholder sit udseende i mange år
  • Det er et naturligt, stærkt og let håndterbart materiale
  • Det er et billig alternativ til de dyrere tegltagsten

 Beton tag - et billigt valg til nyt tagBeton er endnu ikke et meget udbredt tag på danske villaer, men det er på vej frem. Både på grund af de billige priser og fordi det er en solid og kraftig tagsten. Det er dog meget tvivlsomt, om det nogensinde kommer til at overtage tegltagets rolle, som det mest anvendte tag på et dansk hus. Dog kan vi forvente at betontagsten vinder en smule mere ind på tegltaget over de næste par år. For mange vil det også være et bedre valg end eksempelvis det traditionelle røde tegltag, som vi ofte ser på villaer. Med et solidt betontag er du dækket godt ind overfor vind og vejr. Det er et tag som selv 10 år efter det er lagt fortsat ser pænt ud.

Betontag når du skal have nyt tag

Et moderne betontag er er virkelig godt valg til dig, der skal have nyt tag på hjemmet, da det her er tale om en billig tagtype, og samtidig er det et tag der er slidstærkt med lang levetid. Betontagsten er et billigt alternativt til de klassiske telgtagsten og ofte kan du spare 20-30% ved at vælge betontag over tegltag uden den store synlige forskel på dit hus. I mange tilfælde burde man faktisk foretrække betontagsten over tegltagsten, og det er ikke kun på grund af prisen.

Vi håber denne lille artikel om betontag har været med til at give dig svar på spørgsmålet – Hvorfor vælge beton tagsten?