Skifertag

Eternit - når du skal have et flot eternittag eller et i naturskifer

Skal man vælge det eksklusive skifertag i naturskifer eller den noget billigere eternitskifer? Vi ser her nærmere på de 2 forskellige type af skifertag.

Naturskifer

Naturskifer er et meget populært valg til et nyt skifertag i Danmark, og det er samtidig et tag der er håndterbart og nemt at lægge. Naturskifer er lave af en finkornet bjergart, der er lavet blandt andet af ler og mudder. Naturskifer skæres ud af en klippevæg og efterfølgende saves pladerne i skifer ud. Naturskifer er en af de mest miljøvenlige tagsten, som findes på markedet.

Naturskifer fås i blågrå og rødlige farver, og denne type skifer har samtidig et naturligt farvespil, som giver naturskifer et flot og elegant udseende. Udover det flotte udseende er naturskifer også en yderst holdbar tagsten og den kan holde i op til 100 år, såfremt de flotte skifersten er lagt korrekt. Naturskifer er et af de dyrere valg, når det kommer til tagmateriale på grund af den måde det er produceret på, men det har også nogle kvaliteter, der retfærdiggør prisen. Naturskifer har stærk holdbarhed og så er det også miljøvenlig skifer.

Typisk er det i Norge og Storbritannien, man finder naturskifer og den største produktion af naturskifer findes i Spanien. Vi kan uden problemer anvende skifer, da der findes skifer i store arealer, og det er ikke noget man løber tør for i nærmeste fremtid.

5 fordele ved at vælge skifer

Når det kommer til at sætte naturskifertaget op, er det vigtigt at få fagfolk til at hjælpe dig. Det betyder i praksis at du skal få en god tagdækker til at lægge taget. Det er essentielt, at du ikke sparer på kvaliteten, når det kommer til at vælge en håndværker, da det er en stor investering at købe nyt skifertag, og det skal gerne holde i mange år. Benyt dig af håndværkere, der har en vis erfaring med at lægge skifertag, så du har en vis sikkerhed for at det bliver gjort korrekt.

Fordele ved naturskifer:

  • Det er meget holdbart – op til 100 år
  • Det falmer ikke i farven
  • Lader sig ikke medtage af vejr og vind
  • Det er et miljøvenligt materiale
  • Det er et meget flot udseende materiale

Eternitskifer i fibercement i forskellige farver

Eternitskifer er en type skifer, der er fremstillet af fibercement, og det fås i flere farver og formater. Eternitskifer er et godt alternativ til naturskifer, og det er en type tag der kræver minimal vedligeholdelse, og som bevarer dets flotte udseende over en lang årrække.

Det er et billigere alternativ til naturskifer. Dog med en anden grad af elegance i forhold til naturskifer. Eternitskifer er en tagtype der besidder en glat overflade. Eternitskifer anvendes både til tagdækning, gavlbeklædning og facadebeklædning på både nybyggerier og renoveringer. Ofte er et eternittag en billig løsning, og derfor vælger mange at bruge tagsten af eternit. Læs mere om Eternittag her

Eternitskifer fås i tre forskellige typer:

Eternitskifer 30×60 cm skifer: Denne type eternitskifer bruges til både tagdækning, gavlbeklædning, facadebeklædning og andre former for udendørs beklædning. Eternitskifer i 30×60 cm kan lægges på hældninger ned til 18 grader på tage med undertag. På tage uden undertag kan det lægges ned til en hældning på 34 grader. Det kan for nogen være grunden til, at man vælger et eternittag, men ofte er det pris og nemhed som gør, at man vælger denne typer skifertag.

Eternitskifer 40×40 cm diagonal skifer: Denne type eternitskifer kan bruges på alle overflader på huset. Eternitskifer 40×40 cm diagonal skifer er med sin karakteristiske form og med sin glatte overflade yderst anvendelig til mange typer af moderne byggerier. Det er med til at gøre at dette skifertag stadig er blandt et af de mest benyttede tag her i Danmark.

Eternitskifer 60×60 cm diagonal skifer: Denne type eternitskifer bruges i stor grad til at beklæde større tagflader og facader på huse. Eternitskiferen kan sættes op i et system ved hjælp af monteringsbeslag, som gør det nemt og hurtigt at sætte det op på større overflader. Har man f.eks. en garage, og der skal lægges et billigt og hurtigt tag, så kan et tag af eternitskifer 60×60 være den helt rigtige løsning

Eternitskifer fås med to forskellige overflader, nemlig med struktur eller helt glat. Det fås også i de to forskellige farver grå og sort. Dog er den mest almindelige eternitskifer den helt glatte, da denne type skifertag er mindst modtagelig for alger og mos. Det er bestemt værd at overveje, når du skal ud at investere i et nyt tag. Jo mindre vedligeholdelse der er på taget, desto bedre er det ofte for dig som bruger. Derfor er eternitskifer for mange et rigtig godt alternativ til teglsten eller et betontag.

Fordele ved eternitskifer:

  • Det kræver minimal vedligeholdelse
  • Det bevarer dets udseende i en lang årrække
  • Det er et billigere alternativ til naturskifer
  • Det er yderst anvendeligt til moderne byggerier
  • Det er nemt, bekvemt and hurtigt at sætte op

Som du kan se, så er der gode muligheder for at få et flot tag med enten naturskifer eller eternitskifer.