Teglsten

eksempel på tegltag i sort tagsten - hvorfor tegl er et populært valg til dig der skal have lagt et nyt tag på din villa eller parcelhusNår vi snakker teglsten og tegltag er der mange forskellige typer af tagsten, man kan vælge imellem. Vi ser her nærmere på nogle af de mest populære og almindelige typer af teglsten, som bruges herhjemme.

Teglrød teglsten

Teglrøde tagsten har den naturlige røde farve fra et tegltag. Dog kan teglsten fås med forskellige overflader.

Natur teglsten er en type teglsten, som ikke er efterbehandlede og derfor vil denne teglsten give en naturlig rød farve og mat overflade til et nyt tag.

Engoberet / Ædelengoberet er en type teglsten, der er overfladebehandlet med engoben og herefter brændt ved omkring 1000 grader. Denne form for overfladebehandling indeholder vand og ler, og de forskellige farver som teglsten fås i, får man ved at blande leret indtil man får den ønskede farve og en hård teglsten, der kan klare vejr og vind uden problemer.

Overfladen på engoberet tegl er diffusionsåben og mat, og det er behandlet med tilsat glasmel. Dette giver en overflade på et tegltag, der er en smule anderledes. Den ædelengoberede teglsten er diffusionsåben og silkemat.

Glaseret tegltag

Glaserede teglsten har en overflade, som er blank med højglans og samtidig er den diffusionstæt. Diffusionstæt betyder, at det er nødvendigt at ventilere teglstenens underside. Den glasur som teglsten glaseres med indeholder farvepigmenter og kvarts. Denne glasering giver det klassiske udseende på disse teglsten, som vi alle kender og elsker. En god og solid tagsten, som passer på langt de fleste huse. Det er også grunden til at mange som skal have nyt tag vælger denne type tagsten.

Teglrødt tegltag er et af danskernes mest valgte typer af tag, og det har været blandt danskernes foretrukne gennem en del år. Vælger du et teglrødt tegltag, er du sikret et tag med et klassisk udseende, der samtidig er meget holdbart. Derudover er der mange valgmuligheder indenfor rød tegltag, da teglrødt tegltag findes i forskellige overflader, former og størrelser.

Fordele med teglrødt tegltag:

  • Indeholder ingen tilsætningsstoffer eller bindemidler – derfor et miljøbevidst valg
  • Yderst vedligeholdelsesvenligt
  • Lang levetid på mere end 50 år
  • Høj holdbarhed og genstridighed
  • Lader sig ikke medtage af regn, sne, slud eller blæst
  • Farvet med naturfarver så de falmer ikke

Matte teglsten

Matte teglsten fås i forskellige farver og med forskellige overfladebehandlinger, som ses nedenfor:

Naturteglsten er en teglsten, som ikke er efterbehandlet og derfor har denne type tegltag sin naturlige røde farve og matte overflade, hvilket passer perfekt ind på visse typer af huse her i Danmark. Især ude ved kysterne passer dette tegltag ofte rigtigt godt ind. Det lidt mere rå look gør, at disse tagtyper ofte ser naturlige ud og blender lidt mere ind i omgivelserne.

Blådæmpede teglsten er en type sten, der har en overflade som er diffusionsåben og mat. Den blåsorte farve giver et flot spil i taget. Selve den karakteristiske farve får man ved at brænde teglstenene en ekstra gang i en speciel ovn, og ved ikke at tilføje ilt under brændingen. De er endnu ikke helt så populære som de klassiske røde eller sorte teglsten.

Tegltag er som sagt det mest udbredte tag her i Danmark og med god grund – som du også kan se ud fra de mange fordele der er med et tegltag. Over halvdelen af de danske huse har et tag af teglsten og det er ikke kun på grund af, at vi danskere altid bare gør som vi plejer.

Det er simpelthen fordi et tegltag ofte er den bedste løsning i forhold til prisen og det færdige udseende. Priser på teglsten er middel i forhold til andre tagtyper, og det er alt sammen med til at gøre et tegltag til et godt valg, når du skal ud og vælge teglsten.