Tagtyper

tagtyper - valg af tag - skal man vælge skifertag, tegltag, ståltag eller tagpap når man skal have lagt et nyt tag på sit hus eller boligHvilke tagtyper findes der og hvad skal man vælge, når man skal ud og have lagt nyt tag på sit hjem?

Skal du vælge en sikker og klassiske løsning som et tegltag, eller skal man gå efter et mere eksklusivt skifertag? Du kunne også vælge et moderne ståltag eller tagpap?

Der er mange overvejelser at gøre sig omkring de mulige tagtyper. Især hvis det er første gang, man står og skal træffe valget. Vi vil her se nærmere på nogle af de mest almindelige tagtyper, som benyttes i Danmark. Du kan også gå ind i vores menu under tagtyper, og vælge den tagtype du ønsker mere information om. Så får du et hurtigt overblik over fordele og ulemper ved de mange tagtyper, vi typisk anvender her i Danmark.

Du kan også gå tilbage til forsiden her på Priser Tagsten, hvor du finder en kort og overskuelig oversigt over de forskellige tagtyper. Her kan du finde kvalificeret og relevant information omkring mange forskellige tagtyper, når man sammenligner dem med hinanden.

Overvejer du at få lagt et nyt tag, så husk at læse mere om dine muligheder her på vores siden, hvor vi har en hel artikel om lægning af nyt tag.

Her er en kort overigt over de forskellige tagtyper, som vi informerer nærmere omkring her på prisertagsten.dk.

Tegltag – den klassiske løsning

Vil man gøre som alle andre og foretage det sikre valg, så er et tegltag bestemt en mulighed. Det er den mest almindelige tagtype i Danmark, og det er ikke uden grund. Med et tag i teglsten får du et flot og holdbart tag, som holder i mange år fremover.

Betontag – den nye trend blandt tagtyper

En tagtype som er blevet mere populær over de senere år er betontaget. Et holdbart og pænt tag, som alligevel er til at betale sig fra. Betontagsten fås i rigtig mange forskellige farver, men på grund af den høje vægt stiller det lidt større krav til konstruktionen af taget. Et betontag er for mange et godt alternativ til tegltaget.

Ståltag – nemt og effektivt

Stadig flere vælger efterhånden at få lagt et ståltag, når der skal ligges nyt tag. Hvadenten det er til garagen, cykelskuret eller villaen, så kan et ståltag være en ganske udmærket løsning. Ofte er det en billig tagtype sammenlignet med skifer eller tegl, og det er samtidig også en nem tagtype af få lagt.

Skiftertag – det elegante tag

Vil man gerne have et flot og naturligt tag, så kan et skifertag være svaret. Skifertag består af enten eternitskifer (den billige og knap så pæne løsning) eller naturskifer (den flottere og dyrere løsning). Især på større klassiske villaer er et skifertag rigtigt flot, og det er en af de mest holdbare tagtyper du kan få.

Eternittag – den billige løsning

Et bølgetag i eternitplader er en tagtype, som vi ofte ser på især sommerhuse, garager og mindre huse. Det er en hurtig og billig tagløsning, som i mange tilfælde giver rigtig god mening. Dog er den ikke helt så elegant som et tegltag eller skifertag, men det er jo heller ikke alle steder, hvor taget nødvendigvis skal se så elegant ud.

Udover disse overstående tagtyper, findes der selvfølgelig også en del flere. Men disse er blandet de mest anvendte herhjemme, og dem som folk typisk vælger når der skal ligges nyt tag på hjemmet, garagen eller cykelskuret.