Ståltagplader

Hvorfor vælge et ståltag når der skal lægges nyt tag på dit hus? Vi ser her på nogle af de mange fordele ved denne interessante tagtype og hvorfor det er et populært valg når der skal ligges nyt.Ståltag er et populært valg

Ståltag er en type tag der kan fås i forskellige farver og former og samtidig er ståltag et let materiale der medvirker at ståltag er utrolig nemt at montere. Ståltaget er også en type tag, der er holdbart og kan modstå forskellige vejrforhold, selv ekstrem varme og kulde, høj fugtighed, storm og haglvejr ikke er noget der påvirker et godt solidt tag af stål. Ståltag er et solidt og holdbart tag, som fint kan klare det til tider voldsomme danske vejr. Det er et tag, som passer både i byen, på landet eller ude ved kysterne.

Hvorfor er ståltagplader så gode?

Stål tagdækning er en form for metal tagdækning, som omfatter tage af zink, aluminium og stål med videre. De har en let vægt og er nemme at installere, sammenlignet med tag som tegltag eller skifertag. Stål, rustfrit stål, aluminium stål, zink, galvaniseret stål og nogle andre høje kvaliteter af stål bruges til denne form for tagmateriale.

Disse tagplader er tilgængelige i former som box-profil, beklædning-ark, legering-plader, rustfri-plader, trapezplader, og plader belagt med materialer som polyester. Nogle af disse tag materialer er nyttige til at dække vægge af bygninger, som for eksempelvis lagerbygninger, fabrikker eller andre kommercielle bygninger. Det kræver ofte ikke de store evner at ligge et sådant tag, hvilket også er med til at gøre det til et yndet valg for gørdetselv-folk. Ståltage kommer ofte i forskellige størrelser. Du kan få alt lige fra plader på omkring 2 meter til nogle som blot er 0,5 meter. Det gør at denne tagtype passer til rigtig mange forskellige ting. Det kan være alt fra en garage, hvor man vil have et billigt tag, som er hurtigt at få lagt på til et flot tegl-lignende ståltag på en villa.

Agri-stålbeklædning er den billigste ståltype. Den er udbredt på landbrugsbygninger. Stenbelagt stål til tagdækning har mere styrke og kan bedre modstå hagl. Ståltage er lettere at manøvrere med på grund af de metalliske egenskaber. Det gør også at man nogle gange kan lægge et ståltag steder, hvor det ikke altid er muligt med visse andre tagtyper. Ståltagplader anvendes stadig i stor stil mange steder i landet.

Fordele ved et ståltag

Stål tagdækning er let i forhold til skifer, fliser eller betontag. Det er brandsikkert og kan modstå skiftende vejrforhold. Ståltagplader understøtter ikke vækst af skimmel eller alger. Composite stålplader eller stålplader med isolering kan forhindre kondens, som jo ofte forekommer i normale ståltage. Med en god isolering kan denne tagdækning opnå bedre termisk effektivitet samt støjbegrænsning, og man ender op med et rigtigt effektivt, men også billigt tag på sit hus. Alle disse forhold er med til at gøre ståltaget til en eftertragtet og populær tagtype.

Man hører ofte at folk brokker sig over, at man kan høre regndråberne, når de rammer ståltaget, men de fleste moderne ståltag er dækket med en belægning som reducerer denne lyd kraftigt. Dermed er den gamle gene kraftigt reduceret på nyere typer af ståltage. Med fjernelsen af denne gamle ulempe er der endnu flere, som efterhånden har fået øjnene op for tagdækning med ståltag.

Skruer eller andre låsesystemer til ståltag kræver, at man strammer dem til den bærende konstruktion. Installationsudgifterne til disse tag afhænger af de arkitektoniske elementer i bygningen. Normale ståltage kræver zink belægning, eller højkvalitetsmaling eller andre kemikalier for at forhindre at taget ruster.

Generelt er udgifterne til ståltag meget afhængig af profiltype, farve eller type af maling. Galvaniserede bølgeplader eller boksprofil stålbeklædningsplader er billigere sammenlignet med andre sorter. For udskiftning af tag på udhuse, små tilbygninger og lignende er denne form for tagdækning et fint og billigt alternativ. De kræver lav vedligeholdelse årligt. Derudover er ståltag miljøvenlige, da stål er 100% genanvendeligt, og det holder måske op til 50 år eller mere. Dette er nogle af grundene til at et ståltag er et populært valg, når man skal have nyt tag.