Eternittag – Taget der mest er kendt som bølgetag

Hvorfor vælge et eternittag og hvilke fordele er der ved denne type af bølgetag.Det helt klassiske tag, som findes på mange tag i Danmark er Eternittag. Nærmere betegnet bølgetaget. Gå en tur i et hvilket som helst parcelhus-kvarter, så vil du utvivlsomt ikke kunne undgå at støde på bølgetag i eternitplader.

Eternit bølgetag er lavet af fibercement og anvendes til mange forskellige typer af hus og bygninger. Det bruges på småhuse som rækkehuse og fritidshuse og derudover også til større bygninger som industribyggeri og landbrugsbyggeri. Derudover bruges eternittagplader også til facadebeklædning og til tider også som et alternativ til træbrædder. Et eternittag er en af de moderne tagtyper, som vi har benyttet længst herhjemme i Danmark. Hovedårsagerne hertil er priser på eternittagplader samt hvor nemt det er at ligge et sådant bølgetag.

Eternit tagplader

Eternit bølgeplader fås i forskellige størrelser og farver og denne type tagplader kan monteres uden undertag. Eternit tagplader kræver ikke megen vedligeholdelse, og samtidig bevarer de sit udseende i mange år. Derudover er det et miljøvenligt valg, når det kommer til valg af nyt tag. Derfor er der stadig mange som vælger at få lagt et eternittag på sit hjem, og som kommer til at få stor glæde af det i mange år fremover. Selvom det er billige tagplader, er et eternittag ikke nødvendigvis et dårligt tag.

Eternittag og det dårlige ry

Eternit har dog for nogle stadig et negativt ry, da man for mange år siden benyttede en del asbest i denne tagtype. Der er stadig mange danskere der bor i huse, der er belagt med tage, som indeholder asbest i større eller mindre mængder.

En stort del af disse tage skal snart udskiftes, og den renovering eller udskiftning øger risikoen for skadelige asbestfibre i luften. Har du derfor et gammelt eternittag, og er du i tvivl om det indeholder asbest, så kontakt en fagmand og få det bekræftet, inden du selv går i gang med opgaven. Det kan vise sig at være en større opgave end du lige tror. Heldigvis er hovedparten af de gamle asbesttage omsider fjernet, men du risikere dog stadig nu og da, at løbe ind et renovering projekt, hvor de har været brugt. Hold derfor stadig øje med hvilke tagplader der er tale om, hvis du skal i gang med at fjerne nogle gamle eternit tagplader.

Eternit tagplader er danskerne foretrukne tag, når det kommer til udestuer, sommerhuse og redskabsskure. Det er også et godt valg, hvis man skal have lagt nyt tag på garagen eller carporten, da det er en rigtig billig type tag. Prisen på et eternittag er betydelig billigere end eksempelvis et tegltag eller skifertag og en af hovedgrundene til at tegltag benyttes i så stor stil her i Danmark.

Hvorfor vælge eternit bølgeplader

Vælger man et eternit bølgetag, så er det som regel på grund af prisen. Nogen vælger det dog også fordi, det er et nemt tag at lægge, og en praktisk løsning til garage, haveskur eller pavillon. På visse huse kan et eternittag faktisk være en ret pæn løsning, men det er ikke alle steder, hvor et sådant tag vil passe ind.

Eternittaget har heller ikke helt så god en holdbarhed og levetid som mange af de andre tagtyper, vi har kigget på. For eksempel er et tegltag både mere holdbart og en noget pænere løsning, hvilket gør at mange nok vil vælge den fremfor et i eternitskifer – vel at mærke, når vi snakker villa tag. Til alle andre løsninger vil et eternit bølgetag ofte være en rigtig god løsning.