En god tommelfingerregel siger, at et nyt tag kan holde i 30 år. Når taget begynder at nærme sig de 30 år, er det derfor naturligt at begynde at overveje, om taget skal skiftes ud med et nyt. Men hvad nu, hvis du kan vente med at skifte taget?

Et nyt tag er normalt den største enkeltstående udgift på et hus, og derfor er det ikke helt uvæsentligt, om dit tag kan holde 25 år, 30 år, 35 år eller endda mere. Ofte koster det hundrede tusinde kroner eller mere at skifte taget, og derfor er de fleste husejere selvsagt interesseret i at have det gamle tag så længe som muligt. 

Det kan dog være en hårfin grænse, for på den ene side vil du gerne beholde taget og udskyde udgiften til nyt tag så længe som muligt, men på den anden side vil du heller ikke risikere, at resten af huset tager skade, fordi taget har passeret sidste udløbssdato.

Og hvad gør du så?

Få vished med et gratis tagtjek

Hvis du står i en lignende situation, eller hvis du bare er interesseret i at vide mere om dit tags nuværende stand, så kan du med fordel bestille et gratis tagtjek. Når du bestiller et gratis tagtjek, får du en tømrer, byggesagkyndig eller tilsvarende ekspert ud at se på dit tag. 

Eksperten gennemgår taget på alle ledder og kanter, og udarbejder en rapport til dig, der giver dig et fuldstændigt overblik over eventuelle skader, slitage og andet, der er værd at vide.

På baggrund af denne rapport kan fageksperten også komme med sine anbefalinger om, hvorvidt du bør få lagt et nyt tag, eller om det kan betale sig at reparere det gamle. Og faktisk viser det sig, at du ved at foretage mindre reparationer på taget ofte kan udskyde køb af nyt tag, til gavn for både økonomi og miljø.

Et gratis tagtjek er uforpligtende

Det er også værd at bemærke, at det gratis tagtjek er helt og aldeles uforpligtende. Når du har modtaget din rapport inklusiv anbefalinger fra fageksperten, er det således fuldstændigt op til dig selv, om du ønsker at følge ekspertens anbefalinger eller ej. Ønsker du f.eks. at se tiden lidt an, eller få en second opinion på tagets tilstand, kan du sagtens gøre det, uden at det koster dig noget.

Af samme grund er det altid en god idé at starte med et gratis tagtjek, hvis du er i tvivl om tagets stand, eller hvis du ønsker rådgivning omkring hvorvidt det er smartest at skifte taget ud, eller om levetiden kan forlænges med mindre reparationer. Så er du sikker på, at du vælger det rigtige, og behøver ikke at have uro i maven over, om dit tag er i tilstrækkelig god stand eller ej.