Valg af tagtyper til nyt tagEr ens tag ved at være godt slidt og er det tid at få lagt et nyt tag på hjemmet, så er det nogle gange svært at overskue hvilken tagtype man skal vælge. Skal ens nye tag være et betontag, ståltag, skifertag eller et traditionelt tegltag? Der er masser af valg muligheder, og alle med hver sine fordele og ulemper. Der er mange ting som skal overvejes inden man træffer det endelige valg. Ting som hvilken pris er man villig til at betale. Skal det være et tag man selv kan lægge, eller skal der en professionel tagdækker til, og iså fald, hvem skal ligge det? Der er stor forskel i priser på tagsten, så det er ikke helt ligegyldigt hvad man vælger. Lad os kigge lidt på nogle af de mange muligheder der er inden for tagtyper.

Eternit bølgetag

Et eternit bølgetag er en forholdsvis billig tagløsning, med et budget hvor alle kan være med. Derudover er et eternit bølgetag ret nemt at ligge.
Det består af fibercement, og bliver oftest anvendt til mindre huse eller inden for industrien eller landbrug. Ofte til mange små projekter som en ny garage, haveskur eller udestue er et eternit bølgetag den foretrukne tag løsning. Mange er desværre stadig lidt bange for at bruge eternit, især hvis man køber brugt, pga. frygten for asbest. Dette er efterhånden et meget sjældent problem, og køber man nyt kan man være helt sikker på at det ikke indeholder nogen form for asbest. Et eternit bølgetag er stadig en god løsning til mange tagge. Eternittag er stadig en af de tagtyper som hyppigst bliver brugt.

Eternitskifer eller naturskifer

Et skifertag har altid været et populært valg hvis man ønsker et lidt mere eksklusivt tag. Dog er der stor forskel på om man vælger eternitskifer eller naturskifer når der skal ligges nyt tag. Både når det gælder pris, udseende og levetid. Skal man have et virkeligt solidt tag, med en lang levetid og eksklusivt udseende, så er det et tag i naturskifer. Er prisen for høj, kan man dog i stedet vælge det noget billigere eternit skifer, men du får så heller ikke det samme for pengene. Med et skifertag er du sikret et pænt og solidt tag.

Betontag

Med et moderne betontag får du et solidt produceret til det danske vejr, et tag som beholder sit flotte udseende i mange år og kræver minimal vedligeholdelse. De mange forskellige farve muligheder gør at mange har fået øjnene op for et betontag, hvis man ønsker et lidt mere specielt tag på hjemmet. Den lave pris, er også med til at mange vælger et betontag, når der skal nyt tag på hjemmet. En tagtype som blot bliver mere og mere populær herhjemme og et stærkt alternativ til det almindelige tegltag. Dog er tagsten i beton temmelig tunge, så der stilles ekstra krav til tagkonstruktionen.

Ståltag

Endnu en tagtype som fås i mange farver og former og som passer fint til det danske vejr. Nogle typer af ståltag kan ligges på det eksisterende tag, hvilket giver en ekstra isolering, og man spare bortskaffelses omkostningerne ved det gamle tag. Der er mange som efterhånden vælger at gå over til et ståltag på almindelige villa huse. Det er et let tag, som er afvisende overfor skimmel og alger, hvilket gør det utroligt nemt at rengøre. Med et ståltag er vi også nede i en fornuftig pris, hvor mange kan være med. I mange tilfælde et godt valg til dig der skal ud og have nyt tag.

Tegltag

Tegltaget har i mange år været danskernes favorit tagtype og bestemt ikke uden grund. Med et tegltag får du et tag med lang levetid og samtidigt et pænt tag som kan holde til lidt af hvert. Man vælge stadig det klassiske tegltag når der skal ligges nyt, blot fordi det plejer man jo at gøre. Og selvom det også vil være din undskyldning til at vælge et tegltag, så det stadigvæk langt fra et dårligt valg. En god og solid type af tagsten, som næppe går af mode foreløbigt.

Tagpap

Tagpap er over årene blevet forbedret mere og mere. Dette har betydet at selv på flotte nye designer boliger er man begyndt at se tagpap brugt som den primære tagtype, frem for blot til mindre dele af huset. Det er hurtigt at lægge, og kan klares af de fleste uden de store gør det selv evner. Vælger man et nyt tag af tagpap, er der derfor en del penge at spare, plus at på nogle hustyper passer det perfekt som tag, når man taler æstetik.

Skal jeg købe et ståltag, skifertag eller et betontag?

Med denne korte introduktion til de forskellige typer af tag, skulle du gerne have et bedre kendskab til nogle af de mange muligheder der inden for vag af tagtype. Hvis du har brug for mere information om de forskellige typer af tag, kan du klikke på vores menu tagtyper og læse mere om hver slags. Det er altid en god ide at sætte sig godt ind i de mange muligheder, når man skal have lagt nyt tag. Tagpap er en billig løsning, men kræver en smule vedligeholdelse nu og dag.