Går du som mange andre danskere og overvejer at få et nyt tag i tegl? Det at få lagt et nyt tag på sit hus er for mange en rigtig stor beslutning, og ofte kræver det lidt research at finde den bedste løsning til dit tag. I mange tilfælde vælger vi danskere som regel et tegl tag, da det er en tagtype vi kender og er tryg ved, men er du klar over at der også er mange andre gode tagløsninger? Nogle af de mest almindelige typer af tag her i Danmark er følgende:
- Tegltag
- Betontag
- Ståltag
- Tagpap
- Skifertag
- Bøgleeternit
Der er selvfølgelig også andre tagtyper som ståtag, koppertag, tangtag osv., men de høre ikke ind under almindelige tagtyper. Men lad os se lidt nærmere på tegltaget den mere klassiske løsning som vi danskere er så vilde med, og se hvorfor så mangler vælget tegltaget frem for f.eks. et betontag eller det billige tagpap.
Fordele ved tegltag
Moderne teglsten har en holdbarhed på cirka 50-75 år og er samtidig meget nemme at vedligeholde. Dette skyldes den specielle produktion af teglsten, hvorved de brændes ved en temmelig høj temperatur og skaber et kvalitets produkt som nemt tåler både blæst, vand og frost. Du får hermed en tagløsning som både er langtidsholdbar og kræver meget lidt vedligeholdelse. Tagsten er temmelig holdbare, og tåler fint både regn, frost og blæst, så derfor er det sjældent at der er behov for at udskifte ødelagte tagsten. Det sker dog at en teglsten går i stykker nu og da, men det er heldigvis ikke ofte dette sker. Og da teglsten ikke mister farven over tid i særlig stor grad, er det heldigvis nemt at udskifte en teglsten uden at det tydeligt ses.
En anden fordel ved et nyt tag i tegl, er at det er et pænt klassit tag. Teglsten fås i flere forskellige farver og modeller, hvilket giver mulighed for at sætte dit personlige præg på dit hus, og samtidig bevare tegltagets klassiske udseende.
I disse tider hvor der er så stor fokus på miljø, er et tegltag også en meget miljøvenlig løsning. Grunden til dette er at teglsten er et natur materiale som fremstilles helt uden brug af tilsætningsstoffer og bindemidler.Vælger du at få dem i en anden farve en den klassiske røde, er de som regel også farvet med naturfarver som sikre at farven holder i mange år fremover. Så er du den miljøbeviste type, så er tegltaget et rigtigt godt valg.
Men hvad koster et tegltag lige? Det meget af hvor i landet du bor, hvor stort dit tag er, hældningen på taget og flere andre faktore. På sider som f.eks. Byggetilbud.net kan du nemt indhente 3 priser på et nyt tag i tegl.
Se mere her på – Pris på et nyt tag?
Ulemper ved tegltag
Ingen tagtype er perfekt, så der er selvfølgelig også ulemper ved et nyt tegltag. For det første er det ikke et billigt tag. Teglsten er komplekse at ligge i forhold til f.eks. bølgeeternit eller et ståltag, og selve teglstene er heller ikke blandt de billigste materialer. Det er dog ikke så dyrt som et skifertag men prisen er på tegltag er stadig ikke helt billig.
Du kan heller ikke bruge teglsten på et tag med en hændning på under 20 grader, da tagstenene ikke længere er helt tætte i denne vinkel. Her vil man i stedet få bedre gavn af tagpap eller et eternittag frem for teglsten.
Nyt tag i tegl et godt klassisk valg
Vi har set på de forskellige fordele og ulemper ved et nyt tag i tegl, men vejer fordelene så op for de ulemper som er ved denne tagtype?
Med mindre du har et tag med en hældning på under de 20 grader, og ikke er begrænset af et meget stramt budget, så kan du roligt gå med et tegltag.
Et nyt tag i tegl stadig en rigtig god løsning for langt de fleste. Du får et tag som holder i rigtig mange år, et tag med et pænt klassiske udseende, hvor du alligevel har visse valgmuligheder for at gøre det mere individuel. Og du får et tag som er ikke belaster miljøet.
Derudover passer den tagtype rigtig godt ind på langt størstedelen af de villaer du finder rundt omkring i Danmark. Så overvejer du at få et nyt tag i tegl, så er dette i langt de fleste tilfælde en tagløsning som du ikke går helt forkert med.
For mere info om tegltag læs vores artikel her: Info om tegltag