Hvis du leder efter priser på tagsten, er det formentlig fordi, at du er i gang en form for byggeri. I så fald kan det meget vel være, at du også får brug for en dygtig og erfaren elektriker. Det er denne type håndværker, der kan hjælpe dig med dine elinstallationer.

Der findes nemlig en række elinstallationer, som er ulovlige for dig at udføre – medmindre du selvfølgelig selv er elektriker. Derudover er det også altid en god idé at kontakte en elektriker, hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt du selv kan udføre en specifik el-opgave.

Derfor er der nogle opgaver, som du ikke selv må udføre

Som du nok ved, kan det let gå galt med el. Derfor er det også en række af opgaver, som du ikke selv må udføre, når du ikke er autoriseret elektriker. Grunden til dette er, at det let kan gå galt med el. Faktisk kan det så galt, at det bliver decideret livsfarligt for dig.

Derfor bør du også altid kontakte en autoriseret elektriker, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan klare en opgave egenhændigt. Det er gangske enkelt ikke værd at gamble med dit liv.

Hvornår er jeg lovmæssigt forpligtet til at overlade opgaven til en elektriker?

Som nævnt har loven defineret nogle opgaver, der kræver en autoriseret elektriker. Det drejer sig blandt andet om:

  • Opsætningen af halogenlamper, hvor delene er købt separat
  • Udendørs stikkontakter eller afbrydere, der skal installereres eller udskiftes
  • Hvis der skal trækkes kabler til nye elinstallationer
  • Hvis der skal monteres nye stikkontakter
  • Hvis der skal foretages ændringer i faste installationer, der er på mere end 250V
  • Alle opgavetyper, der skal udføres i enten en målertavle eller gruppetavle

Du kan heldigvis nemt finde en elektriker, der lever op til alle disse krav, fx hos Fjordens El.

Særligt om vådrum

Hvis du skal have installeret el i et rum, hvor der er meget fugt, er der nogle særlige regler, du skal være opmærksom på. Der findes nemlig et særligt reglement for vådrum, fordi vand er strømledende.

Lad et erfarent firma hjælpe dig

Hvis du får brug for en elektriker, skal du naturligvis have fundet én, der kan hjælpe dig. Her er der visse egenskaber, du bør lægge fokus på. Mest af alt er det vigtigt, at elektrikeren er uddannet inden for sit felt og har modtaget en autorisation. Det er nemlig din garanti for, at installationerne bliver udført korrekt.

Derudover er det også vigtigt, at du kan kommunikere godt med din elektriker. Flere af opgaverne kræver nemlig, at I forstår hinanden. Eksempelvis hvis du skal have opsat lamper. I så fald ved du, hvor lamperne skal sidde, mens elektrikeren ved, hvordan opgaven skal udføres.