Mange går og overvejer at lægge et nyt tag på deres bolig, især nu da boligjobplanen, eller bolig job ordning som den også kaldes, atter er trådt i kraft, og man kan få op til 30.000 kroner i skattefradrag til et nyt tag til sit hjem. Dog er det jo altid en stor beslutning at lægge et nyt tag, ikke nok med at det er noget af det dyreste du kan udskifte på huset det er også det som har den størst synlige effekt, så her gælder det om at vælge den helt rigtige model da du kan ende med at skulle se på det nye tag i op til 40 år. Du kan starte med at hente lidt inspiration til et evt. nyt tag herinde på Nyt Tag hvor du finder et godt udvalg af artikler inden for tag af både tegl og skifer samt online pris beregnere, hvor du hurtigt kan få en pris på tag, ved blot at udfylde et par simple felter. En hurtig og nem måde lige at få en ide om prisen på de forskellige tagtyper.Der vil altid være specielle ting der spiller ind, eller forskel i pris fra tømrer til tømrer, men det giver en god sammenlignings pris, på de forskellige typer af tag.

Nyt Tag

Når du har besluttet dig får at få et nyt tag, så er det tid til at tage stilling til hvor meget du er villig til at betale for det, hvad slags materialer skal det være lavet i og hvor meget af arbejdet er du selv i stand til at lave. Alt sammen noget der i sidste ende vil påvirke prisen på taget.
Hvad farve vil du have dig tag i? Skal det være et klassisk et i rød tegl tagsten eller sort, eller har du mod på at skille dig lidt ud fra mængden med et f.eks. rødt eller blå tag, som flere og flere vælger at få lagt, når man ikke længere gider de klassiske farver.

Få en prof til at lægge et nyt tag

Mange syntes det kan virke dyrt at få en professionel til at lægge et nyt tag, men ofte er dette alligevel den billigste løsning. De har normalt erfaringen i dette og kan derfor klare opgaven på relativ kort tid, frem at du selv skal til at bruge flere uger på det. Derudover er du sikkert på at taget er lagt korrekt fra starten hvilket mindsker risikoen for skader på taget og forlænger ofte også tages levetid. Lægger du det selv kan man i nogle tilfælde risikere alt hele arbejdet skal laves om fordi det er forkert udført. Mange gange skal man også selv ud og leje stillads og anskaffe redskaber. Det professionelle har allerede disse ting og ofte også nogle gode aftaler med forhandlerne af talmaterialer, så du ofte kan få de forskellige tilbehørs dele til en billigere pris end du selv ville være i stand til. Dette er blot er par af grundene til at man bør overveje at få en professionel til at lægge dit nye tag.

Vedligeholdelse

De fleste danske tage kræver ikke specielt meget vedligeholdelse, blot at blive renset for snavs og alger nu og da, samt sørge for at det udvendige træværk får noget træbeskyttelse engang imellem. Vil man helt slippe for arbejdet med at holde sine tegl tagsten fri for snavs og alger kan man købe nogle specielle tegl tagsten der er alge og smuds afvisende hvilket gør det blot skal skyldes over for at blive rene og flotte igen.

Det vigtigste du skal huske på når du skal ud og have renoveret eller fornyet dit tag, er at finde alle de relevante oplysninger inden du skynder dig ud og siger ja til hvad du måske i første omgang tror er et godt tilbud på et nyt tag.

Hvorfor få et nyt tag nu?

En af de vigtigste grunde til at udskifte sit gamle tag med et nyt tag lige nu er at staten har tidligere i år lanceret sin boligjob plan, hvilket gør at du kan få helt op til 30.000 danske kroner i tilskud til bolig renovering som f.eks. tagrenovering eller få sig et helt nyt tag hvad enten der er i tegl tagsten eller i skifer.

Hvad skal man huske på?

Husk på at taget er den vigtigste del af et hus, at et ordenligt nyt tag beskytter mod vejr og vind, kulde og varme, holder dig tør i regnvejr og varm over den kolde vinter. Et tag er som et kostume til et hus, det er den del der definere hvad et hus er. Et ordenligt tag, hvis lagt korrekt og af kvalitets materialer holder nemt 30 år, derfor er det også vigtig man omhyggeligt vælger den tagtype man best kan lide og ikke blot går efter den billigste. Taget er det første man ser på et hus og kan være med til at forskønne en bygning eller få den til at se flere år ældre ud en den måske er. Derfor vær meget omhyggelig når der skal vælges et nyt tag. Udover materiale valget skal der overvejes om det skal være med sol fangere som er rigtig populært disse dage, især med den gode tilskuds ordning til miljø rigtig energi. Skal du selv står for alt arbejdet med at fjerne det gamle, skaffe dig af med det og ligge det nye tag helt selv? Eller skal du en professionel tømrer eller snedker til at gøre det for dig? Hvad farve skal taget være? et traditionelt sort eller rødt tag i tegl eller måske en mere “spændende” og alternativ farve som måske passer lidt bedre til farven på dit hus? Dette er blot et par af de mange overvejelser man skal have inden man begynder at se sig om efter materialer eller hjælp til sit hus. Even book et gratis møde med en professionel og få en snak med dem om hvad der vil passe bedste til dit hus og økonomi således at du får et nyt tag du vil holde af i mange år og som kan tåle både blæst, regn, sne og slud og give dig et trygt og varmt hus.

Tegl Tag eller Skifer Tag?

En af de overvejelser der normal skal gøres når man skal lægge et nyt tag på sit hus er om taget skal være et skifer tag eller et tegl tag. Disse 2 tag typer er de mest brugte herhjemme og vi vil derfor ikke se nærmere på nogle af de mange andre der findes.
Et tegl tag er for tiden det mest benyttede. Man få et solidt og tæt tag der nemt holder i 30 år og kræver meget lidt vedligeholdelse. Den helt store fordel ved tegl er at det fås i mange forskellige farver, dog er de 2 hyppigste rød og sort, men det er muligt at få tage i gul, blå eller man nu skulle ønske, derudover kan man få det som glaseret eller mat.

Skifer tag er en rigtig god løsning til dem som ønsker et rigtig stærkt tag der nemt tåler alt slags vejr, et skifertag holder nemt op til 40 år før og vejer mindre end et tegltag, dog er prisen også ofte en smule dyrere ved et skiffer tag. Se et par eksempler på disse typer af tage herinde på Prisertagsten. En af de helst store fordele ved netop at vælge et skiffer tag er muligheden for at få indbygget ting som f.eks. solfangere til el eller varme ind i selve taget, der slipper man for den klods uden på taget som man så ofte ser på de huse med solfanger.

Når du skal vælge tag så for et undersøge de forskellige muligheder ordenligt og finde den løsning der passer bedst til lige netop dit behov, så vælge ikke bare den første og billigste løsning du falder over men brug lidt tid på at sætte dig ordenligt ind i tingene

kostumer og udklædning - find det helt perfekte halloween kostume til din næste tema fest eller indvigelse af dit tag

Sidste ord

Det vigtigste ved at forbedre sit hus når der skal bygges et nyt tag er at det bliver gjort af folk der ved hvad de laver og har masser af erfaring i den slags arbejde. Det kan nemt være forskel på om dit nye tag holder i 20 år eller i 30 år, derfor spar ikke på kvaliteten af materialerne eller på kvaliteten af håndværkerne, det kan ofte ikke betale sig i den sidste ende. En professionel tagdækker har alle de nødvendige redskaber der skal bruges, de har adgang til stilladser og kan ofte klare jobbet på blot en brøk del af den tid du selv skulle have brugt på at gøre det og ofte er det udførte arbejde det også . Hvis du vælger de rigtige kvalificerede tagproffer til opgaven er du så også sikker på at taget er lagt så det holde længst muligt uden at konstant skulle vedligeholdes eller renoveres, så de bedste råd vil kan give jer, er at bruge den nødvendige tid på at finde den type tag materiale som passer til jeres behov, evt. få rådgivning hos en professionel, samt få kvalificerede håndværkere til at udføre selve arbejdet med at lægge et nyt tag på jeres bolig.