Derfor bør du vælge en god tømrer eller handyman til jobbet når det skal lægges et nyt tag på hjemmetNoget som mange overvejer når de skal have lagt et nyt tag, er om de skal vælge den lokale handyman eller gå efter et af de større og kendte firmaer. Er det tale om et ret almindeligt tag, så burde begge være i stand til at løse jobbet, der kan være fordele og ulemper ved begge løsninger.

Hvorfor vælge den lokale handyman

En grundene til at man kunne overveje den lokale tømrer eller handyman er selvfølgelig prisen. Ofte kan de give et tilbud som ligger en del under hvad de større firmaer tager. F.eks kan man hyre en handyman fra Sæby, Aalborg eller Nordjylland generelt, som eksempelvis Handysten til under 320 kroner, hvilket jo er en pris som er noget under hvad mange tømrer firmaer tager. Bor man i København eller på på Sjælland generelt, så er priserne jo nok en tak højrer. En enkeltmand person som HandySten fra Aalborg, har ikke de samme udgifter til lønninger, pensions ordninger, forsikringer osv. så derfor har han ofte mulighed for at holde prisen langt under et niveau som de større firmaer ofte tager for at ligge et nyt tag. Det samme gør sig gældende for mange af de andre enkeltmands handyman eller tømrer virksomheder. For mange er prisen, klart den vigtigste faktor til at de vælger en handyman til at løse opgaven, frem for et tømrer firma. Sidste uge fik jeg den lokale handyman til at ligge et nyt betontag på hjemmet, og resultatet blev rigtig godt.

Læs også: Derfor skal du vælge et betontag

Hvorfor vælge det store entreprenør eller tømrer firma?

Selvom time prisen på disse typer af firmaer måske umiddelbart virker større, så kan det faktisk nogle gange godt betale sig alligevel. Har man travlt med at få jobbet udført, så går det ofte noget hurtigere med 5 mænd på opgaven frem for blot en til to. En anden fordele, især hvis man bor i et hus på flere etagerer, er at de større firmaer selv har stillads, som ellers kan være ret dyrt at skulle ud og leje selv. Er det tale om speciel løsninger, så kan de store firmaet havde flere folk at trække på, så chancen for at en af dem har haft lignede erfaringer, er større.

Mange af de helt små virksomheder er ikke med i byggaranti eller en lignende ordning, hvilket betyder at du risikere slet ikke at være dækket ind, så frem arbejdet ikke er udført godt nok, eller hvis der skulle opstå problemer nogle måneder senere. Her kan det nogle gange være en dyr ekstra regning, hvis du skal have din handyman eller tømrer ud og ordne det igen, hvor imod er firmaet med i byggaranti, så kommer det ikke til at koste dig en krone. Der er desværre set flere eksempler, på at folk har fået en større efterregning på udbedringer af dårlig kvalitet, uden at have nogle til at betale for det. Især ved brug af udenlandsk arbejdskraft, en stigende tendens herhjemme, har mange oplevet dette på den hårde måde.

Har du en del byggeaffald der skal bortskaffes, så er kan du læse mere om hvilken special container du skal bruge til dette i vores nye indlæg her på Valg af container til renovering.

Som du kan se, så er der både fordele og ulemper ved begge løsninger, så det kan være svært at sige hvilken vil passe bedst til lige netop dit behov. Generelt kan man dog sige, at hvis det er tale om en meget stor opgave, f.eks. ligge tag på et 3 etages hus på 300m2. så vil det måske være en bedre ide at gå med det store firma. Er det derimod tale om en mindre et plans villa, så kan der være en del penge at spare ved at vælge den lokale tømrer eller handyman.