I Danmark bruger vi flere forskellige tagtyper til vores huse og boliger. Hvad man benytter har skiftet lidt igennem årene men dog har tegltag altid være det foretrukne tagtyper her i Danmark. Men hvilke andre typer af tag benytter vi når der skal skal lægges nyt tag på en bolig? Vi ser her lidt nærmere på par af de mest populære modeller. Læs også væres artikel om valg af nyt tag, inden du går i gang med projektet.
Tegltag
Tag af teglsten er vores foretrukne tagtype her i landet og med god grund. Det er en tagtype som ser pænt ud på alle bygningstyper, er relativ billig, har en lang holdbarhed, nem at lægge og stiller ikke de store krav til tagkonstruktionen eller håndtering af tagsten. Derudover er det muligt af få et tegltag i flere forskellige farver.
Salget af teglsten er dog faldet en smule over de senere år på bekostning af nogle af de andre tagtyper som efterfølgende er kommet til. Læs mere om tegltag og de andre tagtyper her på Priser Tagsten.
Betontag
Beton tag er en tagtype som også er vundet godt frem over de senere år. Især de lave priser og store udvalg i farver gør at denne tagtype er blevet så populær. Et betontag sætter dog nogle større krav til undertaget da det er et relativt tungt tag og kan som regel ikke lægges på et eksisterende tag. Især i finans krisen skete der en temmelig stor stigning i antallet af betontage her i Danmark.
Ståltag
Ståltag fås i flere modeller, f.eks. som store plader der er meget velegnet til f.eks. garager og udeskur eller som lidt mindre plader der i på afstand ligner teglsten rigtig meget. Et ståltag er en relativ billig tagløsning der oftest kan lægges på et eksisterende tag og ikke stille særlig store krav til tagkonstruktionen. Ulempen ved et ståltag er at man i nogle tilfælde kan høre regnen slå mod taget når det regner hvis det er ikke er passende isoleringen mellem tag og øverste etage. Prisen er også lavere end ved f.eks. teglsten hvilket igen er med til at gøre et ståltag til en rigtig populær tagtype hos danskerne.
Kobbertag
Et tag af kobber er ikke noget man ser så ofte her i landet. Det er især på mere specielle bygninger som kirker eller rådhuse hvor man ser kobbertage, dog er det også enkelte almindelige huse som vælger at få lagt et kobbertag for at få et specielt tag der skiller sig ud fra mængden.
Tagpap
Tagpap er efterhånden også blevet et meget populært tagmateriale. Grunden hertil er den meget lave pris og at det er rigtigt nemt og hurtigt at lægge et tag af tagpap. Levetiden og kvaliteten af tagpap er over de senere år også blevet forbedret en del hvilket yderer er med til at øge populariteten på dette materiale.
Zinktag
Zinktage er ikke så udbredt her i Danmark. Det er et godt alternativ til f.eks. et ståltag, men også et lidt dyrere tag i forhold til almindelige tagsten. Zink er et meget fleksibelt materiale hvilket gør at det kan bruges steder hvor f.eks. et almindeligt ståltag ikke vil kunne bruges. Derudover er det en meget let tagløsning.
Naturskifer
Det traditionelle skifertag som ofte giver et rigtigt flot og naturligt tag. Man siger at skifer vare evigt hvilket er en indikation om at et skifertag har en meget lang levetid og man dermed får et godt og solidt produkt. Det er en af de lidt dyrere tagtyper men holder bedre end mange af de andre tagtyper og giver et flot og elegant udseende til din bolig.
Eternitskifer
Vælger man et tag af eternitskifer kan man forvente et tag som bevarer sit udseende i mange år og kræver minimal vedligeholdelse.
Et eternittag er et billigere alternativ til f.eks. naturskifer, men har dog ikke den samme elegance som ægte naturskifer har.
Eternitbølgeplader
Det klassiske bølgepladetag som oftest anvendes til garager eller fritidshuse, en billig og solid tagløsning der i stor stil benyttes her i Danmark.
Som altid er det at vælge et nyt tag, ikke altid en helt nem opgave. Især ikke hvis det er første gang man skal igennem denne process. Det kræver ofte en del research at sætte sig ind i de forskellige muligheder og finde den tagtype som passer til lige præcis din bolig og økonomi. Nogle af tagtyperne kan man selv lægge hvis man er lidt af en gør det selv man, mens andre tagtyper kræver en faglært tømrer eller tagdækker.